Konvalescens/Rehabilitering

I en lugn miljö och med andra hästar i närheten.

Häst som ordinerats boxvila/sjukhage

En häst som måste stå på box eller i sjukhage under en längre tid (veckor till månader) på grund av en skada kan tappa både i muskelstyrka och rörlighet. Därför är det viktigt att redan under konvalescenstiden regelbundet massera och stretcha hästen. Vissa skador kan man också med fördel behandla med Elektroterapi för att snabba på läkningsprocessen. Även örter har en positiv effekt för läkningsprocessen för många olika skador.

Efter konvalescenstiden är det dags för en tids rehabilitering. Upplägget för rehabilitering ordineras av behandlande veterinär.
Ofta innefattar det skritt från marken (på rakt spår) under den första tiden som successivt ökas på i tid och belastning/hastighet. Även i detta skede är det viktigt att hjälpa hästen att bibehålla muskelstyrka och rörlighet med massage och stretch samt behandla med Elektroterapi och örter.
Under denna period kan det vara dags för återbesök och uppföljning av skadans läkning hos veterinär.

Allt efter som behov av utevistelse förändras under rehabiliteringen erbjuds möjlighet efter boxvila/sjukhage alternativ som rasthage/hage med lösdrift/ ensam eller tillsammans.

Vi tar inte emot hästar med feber, infektioner, smittsamma hudsjukdomar eller vid behov av akut-sjukvårdande insatser.